Finlandcircuit: meer tijd om naald in hooiberg te zoeken

Finlandcircuit: meer tijd om naald in hooiberg te zoeken
Finlandcircuit: meer tijd om naald in hooiberg te zoeken © oz
Het motorcrossterrein Finlandcircuit in Westdorpe
Het motorcrossterrein Finlandcircuit in Westdorpe © OZ

Spreekwoordelijke naald

WESTDORPE - De voorzitter van het Finlandcircuit, Eric Stoutjesdijk, reageert opgelucht, want het was nog niet gelukt om een nieuwe locatie te vinden. "Het is zoeken naar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg. En dat is in een paar weken tijd niet gelukt. Nu hebben we vijf maanden de tijd om door te zoeken."

'Charmes in de strijd'

Twee weken geleden werd bekend dat het havenschap Zeeland Seaports de grond vanaf één juli verhuurt aan het bedrijf de Beelen Groep en dat de motorcrossers dus moeten vertrekken. Volgens Stoutjesdijk heeft hij moeten lullen als brugman om het bedrijf zover te krijgen dat ze meer tijd kregen voor het zoeken van een nieuwe locatie. "We hebben al onze charmes in de strijd gegooid."

Maatschappelijke functie

Wat daarbij hielp was dat ze meer zijn dan alleen snelheidsduivels. "We vervullen ook een maatschappelijke functie. Zo organiseren we activiteiten voor jongeren en voor mensen met een fysieke of mentale beperking, de Special Day heet dat. En het zou ontzettend jammer zijn als dat niet door zou kunnen gaan", aldus Stoutjesdijk.

Special Day

Op de Special Day rijden verstandelijk en lichamelijk beperkte mensen in een quad of zijspan mee over het circuit. Dit jaar is de vijftiende editie van het evenement. Of dat de doorslag heeft gegeven kan Stoutjesdijk niet met zekerheid zeggen. "Maar het heeft wel meegeholpen."

Noodoplossing

Drie jaar geleden moest het motorcross-terrein ook al verkassen. omdat de eigenaar het toenmalige terrein ook nodig had. Ook toen had de eigenaar van het terrein waar toen gecrost het terrein zelf nodig. In juni 2014 vonden de motorcrossers een noodoplossing: ze konden tijdelijk gebruik maken van een terrein van Zeeland Seaports.

Op zoek

Hoe lang ze dat tijdelijke terrein konden gebruiken was tot twee weken geleden nog niet bekend. Al sinds het moment dat ze die locatie in gebruik namen zijn de motorcrossers op zoek naar een nieuwe locatie. Tot nu toe zonder resultaat.