Duo PietersFokker zit op één golflengte

Duo PietersFokker zit op één golflengte
Duo PietersFokker zit op één golflengte © OZ
PietersFokker - Waan
PietersFokker - Waan © PietersFokker

Nederlands

OOST-SOUBURG - Zingen in het Nederlands vindt Joost de normaalste zaak van de wereld: "Bij een Engelstalig duo wordt er nooit bij gezegd, dat het Engelstalig is. We komen uit Nederland, we spreken Nederlands. Het is het meest natuurlijk om ook in het Nederlands te zingen en niet zodra je een gitaar pakt op een andere taal over te schakelen." 
Klik
In het café van Joost in Zierikzee staat een piano. Stefan ging daarop spelen en Joost improviseerde erbij. Hoewel Joost en Stefan een verschillende muzikale achtergrond hebben, was de klik er meteen. Stefan: "Joost schrijft mooie teksten die gemeend zijn. Hij voelt wat hij zingt." Joost: "De klik zit 'm dus in het gevoel. We zitten op één golflengte. De teksten worden opgetild door de muziek die Stefan schrijft."
Pietersfokker VOOR INTERNET
Unplugged
Al gauw ontstonden een twaalftal nummers, die op plaat werden vastgelegd, unplugged en akoestisch. Joost: "De kern van de nummers, zang met gitaar of piano, is live ingespeeld. Daarna zijn enkele nummers verder uitgebouwd met extra partijen, ingespeeld door bevriende muzikanten. Stefan: "Gewoon gaan spelen en niet te veel afspraken maken."
Toekomst
Voor wat betreft de toekomst willen de twee nog niet te ver vooruit kijken. Stefan: "We willen vooral lekker muziek blijven maken." Joost: "Het pad baant zich vanzelf. We willen zoveel mogelijk spelen en kijken waar dat ons brengt." Na de zomer wil PietersFokker de plaat ook buiten Zeeland gaan promoten.
De releaseparty van Waan op 22 mei was snel uitverkocht. Daarom treedt PietersFokker op 3 juli opnieuw op in FiZi-theater in Zierikzee.