Niemand langs de lijn, en toch live gokken op Challenger Zeeland (video)

Niemand langs de lijn, en toch live gokken op Challenger Zeeland (video)
Niemand langs de lijn, en toch live gokken op Challenger Zeeland (video) © OZ
Tennis1
MIDDELBURG - Schoorel-Aguilar
Vorig jaar werd een wedstrijd van Challenger Zeeland op een verdachte lijst geplaatst. Er zou buitensporig veel gegokt zijn op het duel tussen Thomas Schoorel en Jorge Aguilar. Matchfixing werd nooit bewezen, maar het is duidelijk dat het toernooi extra gevoelig is voor valse praktijken omdat er relatief weinig prijzengeld te verdienen valt. ''Dat maakt het risico om vals te spelen groter'', zegt internationaal hoofdscheidsrechter Laszlo Nyiro. Ook toernooidirecteur Sander Van Buren en PZC-journalist Maurice Steketee erkennen dat. Steketee onderzocht matchfixing in de tennissport.
Tennis2
Van referee naar bookmaker
Tijdens wedstrijden van Challenger Zeeland kun je dus live gokken op wedstrijden, sets, games en zelfs losse punten. Dat kan omdat de scheidsrechter elk punt digitaal doorgeeft. Via een scoresite komen de resultaten terecht bij de bookmakers. Hier zit bijzonder weinig vertraging tussen. Waar je tot een paar jaar geleden nog wel eens Aziaten langs het speelveld zag die scores doorgaven, is het nu soms akelig leeg in bijvoorbeeld Oost-Souburg. Er staat dus veel druk op de scheidsrechters die de scores moeten doorgeven. Gokkers in pak 'm beet Taiwan, Peru of Canada kijken gespannen toe. De scheidsrechters mogen maar een bepaald aantal fouten per wedstrijd maken.
Tennis3
Doodsbedreiging
Dat gokken op sportwedstrijden zíjn sporen nalaat weet Erika Vogelsang. Zij verloor woensdag haar eerste ronde partij op Challenger Zeeland door in twee sets te verliezen van de Wit-Russische Svetlana Pirazhenka. Na afloop confronteerde onze verslaggever haar met de vele bedragen die er tijdens haar partij konden worden ingezet.
Tennis4