'Ons uitzicht is een levend schilderij' (video)

'Ons uitzicht is een levend schilderij' (video)
'Ons uitzicht is een levend schilderij' (video) © Omroep Zeeland
'We genieten altijd van het mooie uitzicht'
'We genieten altijd van het mooie uitzicht' © Omroep Zeeland
DISHOEK - Niet bereikbaar
"We genieten van de rust, de natuur en de veranderende luchten", legt Gerard uit. Hun twee dochters groeiden op aan zee en voor het echtpaar was het een mooie manier om het dagelijkse leven even achter zich te laten. "Op vrijdag deden we de deur van ons woonhuis op Walcheren dicht, om daar pas weer zondagavond terug te komen. In de tijd voor de mobiele telefoons was je dan echt even onbereikbaar. Heerlijk."
Prijzen strandhuisjes instart 2
Duurder dan Amsterdam
Een vierkante meter op het strand bij Dishoek is tegenwoordig velen malen duurder dan bijvoorbeeld van een woning in hartje Amsterdam. Zelfs de duurste wijken van ons land komen niet aan de gemiddelde prijs van 9350 euro per vierkante meter. Volgens makelaars ligt de gemiddelde vraagprijs voor een slaapstrandhuisjes van 2 bij 6 meter op 112.000 euro.

Prijzen

De prijzen die nu gevraagd worden voor slaapstrandhuisjes staan volgens Van de Voorde in geen verhouding met vroeger. "Toentertijd was je voor 10.000 gulden klaar. De normale hardwerkende man kan zulke bedragen van nu toch niet betalen?" Aan verkopen denkt Gerard niet. "Ons huisje blijft in de familie, dan kunnen wij er ook op onze oude dag nog lang van genieten."