Uitzendbureau lokt jongeren uit de tent (video)

Uitzendbureau lokt jongeren uit de tent (video)
Uitzendbureau lokt jongeren uit de tent (video) © Omroep Zeeland
Uitzendbureau lokt vakantiekrachten met camping
Uitzendbureau lokt vakantiekrachten met camping © Omroep Zeeland

Camping

CADZAND - Op een camping in Cadzand heeft een uitzendbureau uit Oostburg een eigen camping voor vakantiekrachten. Ze overnachten op de camping en overdag werken ze op strandpaviljoens, campings of winkels. 's Avonds blijft er genoeg tijd over voor gezelligheid.
Tempoteam camping internet 1
Huisje
Het uitzendbureau heeft ook caravans en vakantiehuisjes in de aanbieding. Die overnachtingen zijn niet gratis. De jongeren dragen een klein deel van hun salaris af voor een luxere slaapplek. 
Vakantiekrachten
Deze zomer heeft het uitzendbureau in Oostburg tachtig vacatures openstaan voor jongen. Niet alle vacatures hebben ze kunnen opvullen. Maar door de camping wel meer dan afgelopen jaren, namelijk 34 stuks. Door het stijgende aantal toeristen dat naar Zeeland komt is er steeds meer werk op paviljoens en campings. Het afnemende aantal jongeren in onze provincie zorgt ervoor dat het lastig is om al deze vacatures op te vullen.

Openbaar vervoer

De camping is niet alleen bedoeld voor jongeren buiten de provincie. Het uitzendbureau merkt dat het voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen ook ideaal is. Het openbaar vervoer van en naar de kust is namelijk niet optimaal.
Tempoteam camping internet 2
Tweede jaar
Vorig jaar is het uitzendbureau begonnen met de camping. Toen nog voor tien jongeren. Deze zomer maken er in totaal 34 jongeren gebruik van de camping, caravans of huisjes. Volgend jaar hoopt het uitzendbureau weer uit te breiden.