Gerrie Ruijs (VRZ): 'Ik ben heel erg geraakt'

Gerrie Ruijs
Gerrie Ruijs © OZ

Eerlijkheid

OOST-SOUBURG - "Ik geloof dat eerlijkheid het langst duurt," zegt Ruijs voor de microfoon van Omroep Zeeland. Ruijs raakte in opspraak na het bekend worden van een vertrouwelijk rapport over haar functioneren als directeur van de Veiligheidsregio. Hierin worden haar onder andere vriendjespolitiek, machtsmisbruik, financieel wanbeleid en het kweken van een angstcultuur verweten. 

Verklaring

Ruijs vindt dat zij elke dag haar werk doet "vanuit openheid, eerlijkheid en transparantie." De directeur wilde geen vragen beantwoorden, maar liet het bij een korte verklaring. 
Marcel Decraene over statement Ruijs

Veel vragen

Vragen zijn er desalniettemin genoeg. Denkt Gerrie Ruijs bijvoorbeeld dat ze ooit nog terugkeert op een toppositie binnen de Veiligheidsregio Zeeland? Na alle commotie die is ontstaan en na het vernietigende rapport dat de Commissie Demmers schreef over haar functioneren is de kans hierop immers bijzonder klein. Hoe denkt Ruijs over het diepgravende onderzoek naar de organisatie van Veiligheidsregio zoals dat is aangekondigd door het algemeen bestuur? Ruijs geeft aan: "Ik voer geen discussie via de pers omdat dat niet is wie ik ben."