Zeeuws-Vlaamse scholen zijn de allerbeste

Zeeuws-Vlaamse scholen zijn de allerbeste
Zeeuws-Vlaamse scholen zijn de allerbeste © OZ
Geslaagd? Dan kan de vlag uit!
Geslaagd? Dan kan de vlag uit! © Omroep Zeeland

Beste

OOST-SOUBURG - Net als vorig jaar komt het Reynaertcollege in Hulst als beste uit de bus. Tegenover negen gezakten zijn er in Hulst 321 geslaagd. Op een gedeelde eerste plaats staat De Rede in Terneuzen, met weliswaar minder kandidaten, maar wel hetzelfde hoge slagingspercentage. 
Zeldenrust
De snelste klimmer op de Zeeuwse ranglijst is het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen, nu op de tweede plaats, dat vorig jaar nog op de zesde plaats stond, en het Scheldemondcollege in Vlissingen uit de Top Drie heeft verdrongen, met eveneens 321 geslaagden, tegenover tien gezakten.
Grafiek
Onderstaande grafiek laat de totalen per school zien. De scholen zijn gerangschikt naar percentage geslaagden (donkergroen). Lichtgroen en lichtrood geven per school de absolute aantallen geslaagden en gezakten aan.

Alle scholen en schooltypen totaal op een rij

Nul gezakten
Bijzonder is de prestatie van De Rede in Terneuzen die dit keer nul gezakten op havo- en vwo-examenkandidaten heeft. Gewoonlijk lukt het alleen de VMBO-opleidingen een paar keer per examenjaar om alle kandidaten te laten slagen. Ook het Nehalennia in Middelburg heeft dit keer nul gezakten op het VWO. Maar honderd procent geslaagden op havo en vwo tegelijk is zeer uitzonderlijk. 

VWO

Geslaagden en gezakten VWO

Havo

Uitslag Havo

VMBO(G)T

Op Walcheren en in Zierikzee wordt deze onderwijsvorm met zijn oude naam 'mavo' aangeduid.

VMBO(G)T

VMBO K

Uitslag VMBO K

VMBO B

Uitslag VMBO B

Lijst

Zoek jouw school op in onderstaande lijst. Je kunt de lijst ook sorteren op afdelingen en op prestatie.

Lijst met alle scholen

Beste

Het Reynaertcollege is nu al drie jaar op een rij de Zeeuwse school met de beste examenresultaten. En volgens het jaarlijkse scholenonderzoek van het weekblad Elsevier is de school uit Hulst ook al jaren de beste school van Nederland.