RTL: Torenweg is de gevaarlijkste Zeeuwse straat

RTL: Torenweg is de gevaarlijkste Zeeuwse straat
RTL: Torenweg is de gevaarlijkste Zeeuwse straat © OZ
Ongeluk - archieffoto
Ongeluk - archieffoto © OZ

Veiligst

OOST-SOUBURG - RTL heeft op basis van de cijfers van het ministerie alle gevaarlijke kruisingen op een rijtje gezet. In het overzicht van RTL komen Schouwen-Duiveland en Tholen naar voren als de veiligste delen van Zeeland: daar zijn geen kruisingen of wegdelen waar twee of meer ongelukken zijn gebeurd.
Kaart gevaarlijkste kruispunten en wegdelen RTL
Kaart gevaarlijkste kruispunten en wegdelen RTL © RTL
Bron: RTL

Te hard

Het is niet de eerste keer dat de Torenweg er slecht van afkomt in een onderzoek naar verkeersveiligheid. In 2013 stond de weg in de top vijf van wegen waar vaak te hard wordt gereden. Bij een onderzoek door de ROVZ bleek dat daar gemiddeld 510 weggebruikers per dag de snelheidslimiet overschrijden met meer dan twintig kilometer per uur.

Gevaarlijkste straat

Landelijk is in het overzicht van de RTL de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is de gevaarlijkste straat. In 2015 gebeurden daar 31 ernstige ongelukken en daarbij raakten zeker 35 mensen gewond. Volgens de buurtbewoners rijden auto's, die er 50 kilometer per uur mogen, op verraderlijke stukken van de straat soms wel 100 kilometer per uur, schrijft RTL.

Molendijk

De Molendijk (N656) bij Oud-Vossemeer komt niet voor in het overzicht van RTL. Die weg werd in 2014 door de Zeeuwen zelf aangewezen als de gevaarlijkste weg van Zeeland in een onderzoek door de ANWB. Eind oktober is daarom de maximumsnelheid teruggebracht van 80 naar 60 kilometer per uur. Ook liggen er plannen om een apart fietspad naast de weg aan te leggen.