Strijd tegen georganiseerde criminaliteit verlengd

Strijd tegen georganiseerde criminaliteit verlengd
Strijd tegen georganiseerde criminaliteit verlengd © OZ
De politie heeft bijna 2,5 kilo drugs in een huis in Vlissingen gevonden
De politie heeft bijna 2,5 kilo drugs in een huis in Vlissingen gevonden © Politie
OOST-SOUBURG -
Dat geldt ook voor de vijftien extra krachten bij het Openbaar Ministerie. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft dit zaterdag bekend gemaakt.

Drugscriminaliteit

Begin dit jaar werd de Taskforce Brabant-Zeeland opgericht. Daarin werken gemeenten, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee samen. Doel is het bestrijding van de grootschalige drugscriminaliteit in de zuidelijke provincies. In Noord-Brabant is een groot aantal wietkwekerijen en XTC-laboratoria actief. In Zeeland worden veel drugs via de kustlijn en de Zeeuwse Havens binnengesmokkeld.

Geworteld

In een toelichting schrijft de minister dat de tot nu toe behaalde resultaten van de projecten positief zijn. Maar tegelijk is de problematiek zo groot, dat nog een langdurige en intensieve inzet nodig is. “De intensieve aanpak in Zuid-Nederland heeft scherp zichtbaar gemaakt wat tientallen jaren onzichtbaar is gebleven: er is sprake van een complex probleem dat ernstiger is en dieper in de samenleving geworteld dan bij het begin van de projecten werd vermoed”.