Sterke bezetting bij Forza Cup in Goes (video)

Sterke bezetting bij Forza Cup in Goes (video)
Sterke bezetting bij Forza Cup in Goes (video) © Omroep Zeeland

Nationale selecties

GOES - Er deden turners mee uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland. "Het toernooi is sterker geworden omdat de prestaties die hier geleverd worden nu ook mee tellen voor de nationale selecties van Oranje en Jong Oranje", zegt Monique Klein, trainer bij Forza Gymnastica.

Uitslagen

Bij de internationale wedstrijd trampoline ging bij de mannen de winst naar de Belg Michael Goossens. Bij de dames was er de winst voor de Nederlandse Ashley Kuiper. Op de mini dubbeltrampoline won bij de meisjes Anouk Engelen die uitkomt voor de Oostburgse turnvereniging GV Turn '87. Sebastian Raschke uit België was de beste bij de jongens.

VIDEO: verslag 12e Forza Cup in Goes

Forza-Cup-ZNO160702SU

Nederlands kampioen

Nard Tieleman uit Sint-Kruis was een van de Zeeuwse deelnemers. Tieleman (12) werd vorige week voor de vijfde keer Nederlands kampioen op het onderdeel dubbel mini-trampoline. In Goes deed hij mee op de trampoline en dubbel mini-trampoline. "Deze wedstrijd wordt door mijn eigen club georganiseerd en dat is hartstikke leuk natuurlijk."

VIDEO: Sprongen van Nard Tieleman op de dubbel mini-trampoline

Forza-Cup-Nard-Tieleman-ZNO160702RI
Buitenlandse toernooien
Tieleman gaat na de zomer beginnen met de voorbereiding op de buitenlandse toernooien. Hij komt in actie in Engeland, Portugal en Tsjechië. "Daarna wil ik in 2017 weer aan het wereldkampioenschap meedoen." 

Talentvolle lichting

Volgens Monique Klein is er op dit moment een talentvolle lichting in Zeeland. "We hebben er al twee gymnasten in de selectie van Oranje gehad. Nu zit er eentje in en zijn er drie kinderen die de status van talent hebben gekregen. We zijn zeer tevreden."

VIDEO: Forza-trainer Klein over talent in Zeeland

Forza-Cup-Monique-Klein-ZNO160702LB