Jan Raas route geopend zonder Jan Raas

Opening Jan Raas route
Opening Jan Raas route © Twitter

Routebordje

'S-HEERENHOEK - Een routebordje werd overhandigd door wethouder Ad Schenk aan Cees Raas. Raas is de zwager van Jan Raas en verzorgde jarenlang de fiets van de oud-wereldkampioen uit 's-Heerenhoek. Jan Raas heeft al jaren geleden alle contacten met de media verbroken.

Racefietsers

De Jan Raas-route is één van de vijf routes die in opdracht van de provincie Zeeland speciaal zijn gemaakt voor racefietsers. De routes, die tussen de 100 en 150 kilometer lang zijn, moeten de veiligheid in het verkeer in Zeeland verhogen. Uit cijfers blijkt dat er de afgelopen vijftien jaar in het fietsverkeer 76 dodelijke slachtoffers vielen. 

Legendarisch

Eerder werden al de Keetie van Oosten-Hage route, Jo de Roo-route en Theo Middelkamp-route geopend. Ze zijn net als de Jan Raas-route vernoemd naar legendarische Zeeuwse oud-wielrenners. De eerste gaat voornamelijk over Tholen. De tweede vooral over Zuid-Beveland en de derde kan worden gereden in Zeeuws-Vlaanderen. Tevens is er een een Route van de Wind. Het project heeft zeventigduizend euro gekost. 

— Borsele Beweegt (@borselebeweegt)
">