Zeeland wordt wakker: Overlast, ramadan en brandstichting

Zeeland wordt wakker: Overlast, ramadan en brandstichting
Zeeland wordt wakker: Overlast, ramadan en brandstichting © OZ
Aagje Dekenstraat2
Aagje Dekenstraat2 © OZ

Spuugzat

Bewoners van de Aagje Dekenstraat in het centrum van Vlissingen zijn de overlast in hun straat spuugzat. Ze proberen daar al jaren een einde aan te maken. Volgens een van de bewoners, Emile Miedema, loopt het de spuigaten uit. Drugs dealen, wildplassen, dronken mensen en vechtpartijen: hij is het zat.
Bidden in moskee
Bidden in moskee © OZ

Ramadan

Het lik op stuk-beleid van de gemeente Middelburg om overlast tijdens de Ramadan te voorkomen, lijkt te hebben gewerkt. Vorige jaren regende het klachten over nachtelijk lawaai door op straat voetballende jongeren. Maar dit jaar bleef het bij enkele gevallen van vandalisme in de eerste week van de islamitische vastenperiode.
Brandweer
Brandweer © oz

Brandstichting

De politie wil heel graag spreken met de inzittenden van een auto die in de nacht van 13 op 14 juni langs het woonwagenkamp aan de Maartenbroersweg in Hansweert reed. Kort erna brak er brand uit, de oorzaak was mogelijk brandstichting.

Weer

Vanochtend zien we een tijdje behoorlijk veel bewolking. Vanuit de Noorzee trekt soms een buitje over. Vanmiddag knapt het op en komt de zon gaandeweg vaker tevoorschijn. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het een graad of 19. Morgen is het rustiger weer met nog wat meer zon.