Parijse taferelen in de Mythe met Moulin Rouge (video)

Parijse taferelen in de Mythe met Moulin Rouge (video)
Parijse taferelen in de Mythe met Moulin Rouge (video) © Omroep Zeeland
Musical Moulin Rouge

Verhaal

GOES - Het speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub Moulin Rouge tijdens de Belle Époque, de jaren negentig van de negentiende eeuw. De musical vertelt het verhaal van de jonge schrijver Christian en de mooie courtisane Satine. Christian komt naar Parijs om zich aan te sluiten bij de Bohemiens en ontmoet per toeval Satine in de Moulin Rouge. De twee worden hevig verliefd, maar al snel blijkt het een relatie met haken en ogen. Een 'verboden' liefde.
Musical Moulin Rouge

Hoofdrollen

De hoofdrollen in de musical worden vertolkt door Reinier Wondergem in de rol van Christian en Kimberley Meuldijk, die de mooie courtisane Satine speelt. De rol van de extravagante Harold Zidler wordt vertolkt door Marcel van As.
Musical Moulin Rouge
Producties
In de afgelopen jaren hebben de Musical-Vrienden al met meerdere grote producties op de planken gestaan. Voorbeelden zijn Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, The Wiz, Scrooge en Zorro.
Opstap
De vereniging is in de loop der jaren een aardige opstap gebleken naar de professionele theater- en muziekwereld en vervolgopleidingen aan conservatoria of andere kunstopleidingen.
Musical Moulin Rouge
Samenstelling
De samenstelling van de cast en orkest is de afgelopen tien jaar een mengeling van jong en oud, met toch opvallend veel jongeren. De doorstroom komt vooral door jongeren die wegtrekken om te studeren buiten Zeeland.
Radio
Hieronder een verslag van de generale repetitie van de musical Moulin Rouge, waarbij verslaggever Eric Holm voor aanvang met een aantal spelers heeft gesproken.
Musical Moulin rouge