Zeeland wordt wakker: verpleeghuizen, windpark, mossels en bommen

Zeeland wordt wakker: verpleeghuizen, windpark, mossels en bommen
Zeeland wordt wakker: verpleeghuizen, windpark, mossels en bommen © OZ
Norovirus in verpleeghuis Ter Reede
Norovirus in verpleeghuis Ter Reede © Omroep Zeeland

Verpleeghuizen

OOST-SOUBURG - Van de verpleeghuizen in Zeeland voldeden de afgelopen anderhalf jaar er vier niet aan de normen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Maar de zorg aan de cliënten was goed en hun veiligheid was niet in het geding. Het gaat om Eben-Haëzer in Middelburg, De Blaauwe Hoeve in Hulst, Bachten Dieke in Terneuzen en De Wieken in Zierikzee.
Windmolens
Windmolens © OZ

Windpark

Het Zeeuwse consortium dat in de race was voor de bouw van de windparken Borssele I en II is zwaar teleurgesteld dat de opdracht naar het Deense energiebedrijf Dong Energy is gegaan. Volgens het ministerie van Economische Zaken wordt windpark Borssele voor 2,7 miljard euro minder subsidie gebouwd dan waarmee eerder rekening is gehouden.
Mosselen en bier bij Mosselfeesten Middelburg
Mosselen en bier bij Mosselfeesten Middelburg © OZ

Mossels

Het dagelijks provinciebestuur van Zeeland schuift overmorgen, vrijdag dus, tussen de middag aan tafel voor een mosselmaaltijd. De gedeputeerden en de commissaris van de Koning Han Polman willen een duidelijk signaal afgeven: het is veilig om Zeeuwse mossel te eten. 
Plof
Plof © OZ

Bommen

In Vlissingen brengt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie deze week vijf vliegtuigbommen tot ontploffing. De bommen uit de Tweede Wereldoorlog zijn gevonden tijdens onderzoek op het terrein van de toekomstige marinierskazerne.
Weer
Vandaag staat ons een rustige dag te wachten. Er trekken enkele wolkenvelden vanaf zee over, maar tussendoor is er ook flink wat ruimte voor de zon. Het blijft droog en bij een meest matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4 wordt het maximaal 19 graden.