Zeeuwse stranden moeten nog schoner worden (video)

Zeeuwse stranden moeten nog schoner worden (video)
Zeeuwse stranden moeten nog schoner worden (video) © oz
© oz
CADZAND-BAD - Vrijwilligers
In twee weken tijd trekken vrijwilligers vanuit Cadzand en Schiermonnikoog naar Zandvoort, en ondertussen ruimen ze al het afval op dat ze tegenkomen. De aftrap werd vandaag gegeven in Cadzand-Bad. Daar verzamelden zo'n 35 vrijwilligers zich rond 11.00 uur om het strand op te gaan. Vrijwel allemaal met een idealistische reden.
beach cleanup tour
12.000 kilo
Het is voor het vierde jaar dat stichting Noordzee aan de klus begint. Vorig jaar was er de hulp van zo'n 2000 vrijwilligers. Ze haalden in totaal bijna 12.000 kilo afval op, waarvan ruim 90% plastic. Sinds de eerste editie in 2013 is er ruim 38.000 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald. Hoewel de Zeeuwse stranden al schoon gehouden worden, is volgens Marijke Boonstra van de stichting Noordzee de Cleanup Tour echt nodig.
beach cleanup tour 2
Opzet
Dit jaar is de opzet anders dan voorgaande jaren. Er wordt niet meer gestart op één plek en vervolgens de hele kust afgestroopt. Dit jaar zijn er twee startplaatsen -Schiermonnikoog en Cadzand-Bad- en zijn tijdens de campagne twee ploegen aan het werk. Na twee weken moeten de stranden schoon zijn.
© oz

Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee is de natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. De Noordzee is actief op de thema’s: beschermde natuur, schone zee, duurzame visserij en natuurvriendelijke energie. De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee is mogelijk dankzij de steun van partners. 
Etappes
De Zeeuwse stranden worden in 4 etappes schoongemaakt. Op 4 augustus eindigen de schoonmakers in Renesse. Deze jongedame heeft nog een boodschap voor iedereen die toch nog afval op het strand achterlaat.
beach cleanup tour 3