Zeeland wordt wakker: duiken, doorlaatmiddel en dorpsschooltjes

Zeeland wordt wakker: duiken, doorlaatmiddel en dorpsschooltjes
Zeeland wordt wakker: duiken, doorlaatmiddel en dorpsschooltjes © OZ
duiker in het Grevelingenmeer
duiker in het Grevelingenmeer © OZ

Sportduikers

OOST-SOUBURG - De NOB, de Nederlandse Onderwatersport Bond, wil dat alle sportduikers boven de 50 ieder jaar een medische keuring ondergaan. Aanleiding zijn twee dodelijke duikongevallen in juni.
Fitnesscentrum Fitline
Fitnesscentrum Fitline © OZ

Brand in sauna

In de sauna van fitnesscentrum Fitline in Terneuzen heeft woensdag aan het begin van de avond brand gewoed. Het personeel heeft de 40 a 50 mensen die in het gebouw waren veilig naar buiten geloodst.
© Rijkswaterstaat

Doorlaatmiddel

In de Tweede Kamer tekent zich een meerderheid af, om eindelijk iets te doen aan de waterkwaliteit in de Grevelingen. Voor een doorlaat in de Brouwersdam is nog een tekort van 75 miljoen euro. Vandaag wordt gestemd over een PvdA-motie om dat bedrag uit het Deltafonds te halen.
Schooltje Kats2
Schooltje Kats2 © OZ

Dorpsschooltjes

Volgens Jan Schuurman Hess is na vier jaar strijd een doorbraak bereikt als het gaat om het behouden van het laatste, overgebleven schooltje in een dorp. Er is nu toestemming om een experiment te doen.

Weer

Ook vandaag staat er een kalme dag op het programma. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, kracht twee tot vier, en de zon krijgt flinke de ruimte om te schijnen. Uiteindelijk wordt het vandaag 22 graden direct aan zee tot lokaal 25 graden in Zeeuws-Vlaanderen.