'Snelheid moet zo snel mogelijk omlaag'

'Snelheid moet zo snel mogelijk omlaag'
'Snelheid moet zo snel mogelijk omlaag' © Omroep Zeeland
Auto's door buurtschap Rijkebuurt
Auto's door buurtschap Rijkebuurt © Omroep Zeeland

Appel

RIJKEBUURT - De bewoners hebben afgelopen week actie gevoerd. Ze hielden, samen met de politie, auto's aan om te vragen of ze rustig willen rijden. Als dank kregen ze een appel van een aangrenzende groentewinkel.

Controles

Ook werd er gevraagd, waarom ze de weg door Rijkebuurt nemen. De meeste automobilisten gaven aan dat het de snelste weg voor ze is. Ook wordt het aantal politiecontroles in 's-Heerenhoek en de 30-kilometerzone genoemd als reden om de weg door het buurtschap te kiezen.

Ongelukken

Daarom willen de bewoners van het buurtschap dat ook de maximumsnelheid op de weg door Rijkebuurt omlaag gaat. Bewoner Rens Vermue is bang dat het anders een kwestie van tijd is voor er ongelukken gebeuren.
ITEM Actie sluipverkeer Sloeweg
Kaart Rijkebuurt
Kaart Rijkebuurt © Omroep Zeeland

's-Heerenhoek

Het afgelopen jaar werden er acties ook gevoerd door bewoners in 's-Heerenhoek. Er kwam een 30-kilometerzone door het dorp en er wordt regelmatig op snelheid gecontroleerd. Daardoor zijn automobilisten op zoek gegaan naar alternatieven.

Waterschap

De bewoners van het buurtschap zijn in gesprek met het Waterschap, die eigenaar is van de weg. Het Waterschap onderzoekt de verkeersbewegingen voor ze tot actie overgaat. De bewoners willen dat er zo snel mogelijk een 30-kilometerzone wordt ingevoerd, zodat andere routes weer sneller zijn.