NVM: rollen in Zeeuwse woningmarkt omgedraaid

NVM: rollen in Zeeuwse woningmarkt omgedraaid
NVM: rollen in Zeeuwse woningmarkt omgedraaid © OZ
Huis te koop bord
Huis te koop bord © OZ

Cijfers

OOST-SOUBURG - In Zeeuws-Vlaanderen zijn er minder transacties geregistreerd en ook zijn de prijzen in het tweede kwartaal lager. Midden- en Noord-Zeeland registreert zowel meer transacties als ook hogere prijzen. Dat blijkt uit cijfers van Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM.

Vrijstaande woningen

Uit het overzicht van de NVM blijkt dat vrijstaande woningen het naar verhouding beter doen dan in eerdere periodes. De NVM noemt het een teken van structurele verbetering dat de prijzen in dit duurste segment van de woningmarkt hoger geworden zijn.

Lage rente

Toch is het niet alleen maar goed nieuws. De prijzen van vrijstaande woningen zitten namelijk nog altijd niet op het niveau voor de crisis die in 2008 begon. Vanwege de lage rente had de NVM dat wel verwacht.

Platteland

Een andere tweedeling die steeds meer merkbaar is, is die tussen het platteland en de stad. Het is wel zo dat ook in de dorpen de huizenmarkt aantrekt, maar dat gebeurt daar veel minder snel dan in stedelijke gebieden. Op het platteland staat bijna de helft van de woningen langer dan een jaar te koop.