Gemeente peilt inwoners Zierikzee over azc

Gemeente peilt inwoners Zierikzee over azc
Gemeente peilt inwoners Zierikzee over azc © OZ
© Peter en Miranda Schrier, Goes

Besluitvorming

ZIERIKZEE - Inwoners van Zierikzee kunnen de enquête over de opvang van vluchtelingen nog tot en met donderdag 21 juli invullen via VluchtelingenZierikzee.nl. Het is nog niet definitief dat er een azc in Zierikzee komt. De gemeente belooft de uitkomsten van deze enquête mee te nemen bij de besluitvorming over de opvang van vluchtelingen. 

Papieren versie

Voor inwoners die geen beschikking hebben over internet, is er een papieren versie van de vragenlijst beschikbaar bij de receptie van het gemeentehuis. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Necker van Naem uit Maarsbergen.

Enquête

De gemeente Schouwen-Duiveland is niet de enige gemeente die deze methode gebruik. Eerder hield de gemeente Tholen een enquête onder de inwoners over vluchtelingenopvang en woensdag werd bekend dat ook de gemeente Kapelle hierover de inwoners raadpleegt via een enquête.

Onrust

Door de mening van de bewoners te raadplegen willen de gemeenten voorkomen dat er onrust ontstaat onder de omwonenden van de beoogde azc-locatie. Eerder ontstond verzet tegen de komst van een azc in Breskens en bij 's-Gravenpolder. De azc-plannen in Breskens werden vanwege de onrust afgeblazen.