FC Lisse en Hoek moeten opnieuw penalty's nemen

Er komt een nieuwe penaltyserie tussen FC Lisse en Hoek. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag besloten. De nieuwe reeks aan strafschoppen wordt volgende week woensdag om 21.00 uur in Lisse genomen.

Strafschoppen bij Lisse - Hoek (foto: Omroep Zeeland)

De rechter kwam eraan te pas omdat FC Lisse geen genoegen nam met het besluit van de KNVB dat de strafschoppenserie na het bekerduel FC Lisse - HSV Hoek moest worden overgedaan. De oorspronkelijke penalty's werden na het 2-2-gelijkspel volgens de zogenoemde 'ABBA-volgorde' genomen, en niet zoals in de reglementen staat om en om. FC Lisse was na die eerste reeks de winnaar.

Dubbel gevoel

Hoek-voorzitter Art van der Staal spreekt in een eerste reactie over een dubbel gevoel: "Natuurlijk zijn we blij met deze nieuwe kans, maar het gaat nu eigenlijk al te lang over die rechtszaak in plaats over voetbal." Van der Staal noemt de uitspraak vooral ook een zaak tussen Lisse en de KNVB.

Almelo

De winnaar van de penaltyserie op woensdag 11 oktober mag op woensdag 25 oktober in de volgende ronde van het het KNVB-bekertoernooi opnemen tegen eredivisieclub Heracles Almelo.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Hoek kort geding KNVB-beker FC Lisse strafschoppen
Deel dit artikel:

Reageren