'Ik durf niet alleen meer over te steken' (video)

'Ik durf niet alleen meer over te steken' (video)
'Ik durf niet alleen meer over te steken' (video) © OZ
Supermarkt oversteek

Vaak hard gereden

SCHARENDIJKE - Dorpsbewoners moeten voor de supermarkt de Boutlaan oversteken. Dat is weliswaar een 30-kilometer weg, maar er is veel verkeer en er wordt vaak harder gereden dan is toegestaan.

Paar strepen is voldoende

André van Dongen wil graag een zebrapad. "De eigenaar van de supermarkt heeft ook gelobbyd voor een zebra, maar de gemeente zegt dat het niet nodig is, vanwege de snelheidslimiet van 30 kilometer. Maar ik ga voor veiligheid, wat kosten nou een paar strepen".

En meer borden

Behalve een zebrapad wil Van Dongen ook graag dat er meer snelheidsborden komen. "Die staan wel aan het begin en eind van de weg, maar tegen de tijd dat je hier bent, ben dat vergeten." 
© OZ
ITEM Supermarkt oversteek

Gevaarlijke oversteek

Op de Boutlaan rijdt veel verkeer vanuit Den Osse richting N57 en Renesse en omgekeerd. Veel automobilisten hebben geen boodschap aan voetgangers die willen oversteken op deze weg. Dat merkt ook dorpsbewoonster Corrie Dalebout (94). Het valt volgens haar niet mee om met haar rollator bij de supermarkt te komen. 
Het is eng! 
"De automobilisten zien je niet of ze snappen niet dat je over wilt steken. Het is eng en soms moet je heel lang wachten om over te kunnen. Ik ga daarom niet meer alleen, maar samen met een vriendin", aldus Dalebout.

Het wordt rustiger

Ze heeft de petitie getekend die op 20 augustus wordt aangeboden aan het gemeentebestuur.  Pas daarna zal duidelijk worden welke maatregelen nodig zijn.  De gemeente denkt sowieso dat het rustiger zal worden als eenmaal de nieuwe rondweg rond Scharendijke is aangelegd.