SGP verbaasd over nieuwe Tourlobby

SGP verbaasd over nieuwe Tourlobby
SGP verbaasd over nieuwe Tourlobby © Omroep Zeeland
Beeld uit de ZLM Roompot Tour in 2015
Beeld uit de ZLM Roompot Tour in 2015 © Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Kritisch
Volgens de SGP-fractie is er door Provinciale Staten geen opdracht verstrekt aan Gedeputeerde Staten om de Tour opnieuw naar Zeeland te halen. Daarnaast constateert de SGP dat de Statencommissie van Provinciale Staten zich begin dit jaar kritisch heeft uitgelaten over de evaluatie van de Tour in Zeeland, toen duidelijk werd dat de opbrengst van de aankomst van de Tour de France op Neeltje Jans schromelijk was overschat.
Besluit
"
De Tour opnieuw naar Zeeland halen in 2020 valt niet binnen de huidige beleidskaders, de Staten zullen zich in het voorstadium hierover moeten uitspreken", laat de SGP nu weten. Daarom wil de fractie weten of er wel een officieel besluit is genomen om de lobby voor een Zeeuwse Touretappe opnieuw op te starten.
Andre Greipel wint Touretappe Neeltje Jans in 2015
Andre Greipel wint Touretappe Neeltje Jans in 2015 © OZ
ITEM SGP tegen Tourlobby
Sportverdwazing
"De partij is vanuit Bijbels oogpunt tegen deze sportverdwazing en vaak is de zondagsrust tot grote teleurstelling van veel Zeeuwen in het geding", zegt de SGP. De partij is van mening dat er geen gemeenschapsgeld aan topsportevenementen moet worden besteed en ziet een gering draagvlak voor een nieuwe Tour in Zeeland.