Zeeland wordt wakker: Renesse, mossels en steenuilen

Zeeland wordt wakker: Renesse, mossels en steenuilen
Zeeland wordt wakker: Renesse, mossels en steenuilen © OZ
© oz

Renesse

OOST-SOUBURG - De film 'Renesse' is gisteravond in premiere gegaan, onder meer in Zierikzee. Het dorp Renesse heeft in de afgelopen jaren van alles geprobeerd om van het seks, drugs en drank-imago af te komen, maar door deze film voelt het dorp zich weer teruggeworpen naar vroeger. Deze man heeft de film gezien, maar miste iets. 
BUL Film Renesse
strandpaviljoen De Dam in Vrouwenpolder
strandpaviljoen De Dam in Vrouwenpolder © OZ

Beste nieuwkomer

Strandtent De Dam in Vrouwenpolder is in de prijzen gevallen. Het paviljoen is gekozen tot 'beste nieuwkomer van 2016' in een landelijke wedstrijd.
© oz

Sluiting mosselpercelen

CDA en SGP in de Tweede Kamer vragen zich af of het nodig was om mosselpercelen te sluiten in de Oosterschelde. Kamerlid Jaco Geurts (CDA) vindt dat Nederland solistisch opereert: "Nederland moet geen eigen norm hanteren".
© OZ

Weer

Vandaag trekt een oceaanfront over de provincie, daardoor gaat het af en toe regenen, maar grote regenhoeveelheden worden niet verwacht. Vanavond klaart het van boven zee wat op. Bij een matige zuidwestenwind wordt het rond de twintig graden. Vannacht zijn er opklaringen en het koelt af naar een graad of 14. Morgen is het droog met zonnige perioden. De temperatuur stijgt tot tussen 22 en 24 graden en opnieuw waait er een matige zuidwestenwind.