BEN wil gelijk halen met 'Aldi-papers'

BEN wil gelijk halen met 'Aldi-papers'
BEN wil gelijk halen met 'Aldi-papers'
© OZ

Failliet

WISSENKERKE - De gemeente wilde een Aldi naar Wissenkerke halen en het supermarktenconcern zag dat ook wel zitten, maar de inwoners en ondernemers procedeerden tegen de komst van de Aldi, omdat ze bang waren dat door de komst van die goedkope supermarkt andere middenstanders in het dorp failliet zouden gaan. Uiteindelijk trok Aldi zich terug.

Suggestieve uitspraken

Andere partijen in de gemeenteraad, onder meer de fracties van VVD, SGP, CDA, NBB en PvdA, beschuldigden BEN ervan dat de partij tijdens een gemeenteraadsvergadering onjuiste en suggestieve uitspraken heeft gedaan over de gedane investeringen in het Aldi-dossier. Een persbericht met die strekking werd volgens BEN in maart geplaatst op de website van de gemeente.

'Gelijk halen'

Dat persbericht was voor Mark Faasse van BEN de aanleiding om de Aldi-papers samen te stellen en te publiceren op aldipapers.nl. "Ik wil gewoon mijn gelijk halen", erkent Fasse desgevraagd. "Als iemand je beschuldigt van het verkondigen van onwaarheden kun je twee dingen doen: je excuses aanbieden of aantonen dat je gelijk hebt. Ik koos voor dat laatste."
ITEM Aldi-papers
Reconstructie
​​In de Aldi-papers heeft BEN met behulp van de beschikbare documenten een reconstructie gemaakt van de poging van de gemeente een Aldi naar Wissenkerke te krijgen, vanaf oktober 2009 tot en met maart 2016. Volgens de partij geeft het rapport volledige openheid van zaken en kan iedereen zijn eigen conclusies trekken over de rol van alle bij het het Aldi-dossier betrokken personen én over de beschuldigingen aan het adres van BEN.

Petitie
​Nadat de Aldi liet weten zich terug te trekken, hebben bewoners van Wissenkerke een online petitie gestart om dan maar een Lidl op die locatie te realiseren. Dan is al het geld dat is geïnvesteerd in het binnenhalen van de Aldi geen weggegooid geld, was het argument. Die petitie werd door honderden dorpsbewoners ondertekend.

Lees ook:
​- ​'Dan maar Lidl'-petitie 822 keer ondertekend
​- ​Aldi komt niet naar Wissenkerke
​- ​​'Gemeente heeft Aldi er doorgedrukt'