Bijeenkomst over aanpak overlast Aagje Dekenstraat

Bijeenkomst over aanpak overlast Aagje Dekenstraat
Bijeenkomst over aanpak overlast Aagje Dekenstraat © OZ
Aagje Dekenstraat2
Aagje Dekenstraat2 © OZ

'Ten einde raad'

VLISSINGEN - Een van de bewoners, Emile Miedema, heeft de leden van de gemeenteraad per brief uitgenodigd voor dit overleg. "Na ruim drie en een half jaar communicatie met het stadhuis, na intensief overleg met twee burgemeesters en na drie en een half jaar samenwerking met meerdere ambtenaren, dit alles zonder duurzaam resultaat, zijn wij nu ten einde raad", schrijft Miedema.

Eigendom

Volgens Miedema worden ouderen op straat overvallen, durven hulpverleners de straat niet meer in en krijgen de overlastveroorzakers het idee dat de straat hun eigendom is. Hij schrijft dat twee mannen onlangs bij de bushalte en vlak voor de ingang van een wooncomplex elkaar te lijf gingen met slag- en steekwapens om 'het gezag over de straat te betwisten'.

Ingrijpen

Hij vindt dat de gemeente en de politie moeten ingrijpen. Want als de overlastveroorzakers ongestoord door kunnen gaan, zou je volgens Miedema haast gaan denken dat zij inderdaad de eigenaar zijn van de straat, en niet de gemeente.
'Voor eens en altijd'
De bijeenkomst op 16 juli wordt gehouden in restaurant Sofra. Miedema hoopt dat het lukt om met de de hulp van de gemeenteraadsleden 'ervoor te zorgen dat het stadsbestuur afdoende maatregelen neemt om de overlast in de Aagje Dekenstraat voor eens en voor altijd te beëindigen'.