'Grote ravage, maar het had veel erger kunnen zijn' (video)

'Grote ravage, maar het had veel erger kunnen zijn' (video)
'Grote ravage, maar het had veel erger kunnen zijn' (video) © oz
Plofkraak AH Hulst overdag

Opblazen

HULST - De plofkraak gebeurde rond 1:45 uur. Criminelen vernielden de deur van de supermarkt om binnen te komen. Eenmaal binnen bliezen ze de geldautomaat op. Hoeveel geld er is buitgemaakt en om hoeveel daders het gaat is nog niet bekend. De politie heeft na de kraak de omgeving meteen afgezet voor onderzoek in en rond de supermarkt. Vrijdagochtend vroeg is er opnieuw sporenonderzoek gedaan door de forensische opsporingsdienst van de politie.
© oz
Schoonmaakteam
De eigenaar van de supermarkt was vanmorgen om 1:45 uur al ter plaatse vertelt Mattheeuws. Na het politieonderzoek was er al snel een schoonmaakteam aanwezig om de ravage op te ruimen zodat de winkel gewoon om 8:00 uur open kon. Mattheeuws: ''De schade in de winkel viel mee. Enkele kassa's ter hoogte van de pinautomaat konden niet open omdat ze beschadigd zijn. Eentje is er slecht aan toe, die is door de klap zelfs 8 centimeter naar achter geblazen''. Naast de schade aan de kassa's en de voordeur zijn er wat tegels kapot en zit er een stuk van het plafond los.
Grof geschut
Volgens de experts die de plofkraak hebben onderzocht heeft de supermarkt geluk gehad vertelt een collega van Mattheeuws: ''Ze hebben grof geschut gebruikt. Dat komen ze niet zo heel vaak tegen. Het had dus veel erger kunnen zijn.''
Rookgordijn
De eigenaar van de supermarkt overweegt strengere veiligheidsmaatregelen te nemen. Mattheeuws: ''Ik ben van plan een rookgordijn te installeren. Als er dan nog mensen 's nachts binnen komen staat het hier binnen tientallen seconden blauw van de rook. Dan kun je geen hand voor ogen zien en niets meer doen." 
ITEM plofkraak ah hulst