Karter Leroy Jagesar wil de nieuwe Max Verstappen worden (video)

Karter Leroy Jagesar wil de nieuwe Max Verstappen worden (video)
Karter Leroy Jagesar wil de nieuwe Max Verstappen worden (video)
Karten-Jagesar-ZNO160629WI
MIDDELBURG - 'Magisch'
Een beetje onwennig rijdt Leroy Jagesar de pitbox uit in de Formule Renault, die zijn vader voor een dag heeft gehuurd. Al snel gooit hij alle schroom van zich af en begint hij verrassend snelle rondetijden te rijden. "Het was magisch", zegt Jagesar als hij weer terug is in de pitbox. "Dit is zo anders dan rijden in een kart. Het is allemaal veel groter, de grip en de snelheid. Helemaal geweldig!".
Talent
Leroy Jagesar begon al op vierjarige leeftijd met karten. Al snel bleek hij talent te hebben en dus duurde het niet lang voordat hij wedstrijden ging rijden. Inmiddels is hij 15 jaar oud en rijdt hij in drie verschillende kartcompetities. In alle drie staat hij bovenaan in het tussenklassement. Tijd dus voor een nieuwe stap in de autosport.
Formule 4
Jagesar wil volgend seizoen in de Formule 4 gaan rijden. Om alvast te wennen aan de auto en de snelheid heeft hij de testdag op het Circuit in Zandvoort geregeld in een auto van het Provily Racing team. "Hij doet het opvallend goed", vindt engineer Edwin van den Heuvel van Provily Racing. "Hij is veel sneller dan andere jongens die voor het eerst in een Formule auto rijden. Al na een paar ronden vlogen de secondes per ronde eraf." 
Karten-Jagesar-onboard-ZNO160629CE
Geld
Misschien nog wel belangrijker dan talent is geld in de autosport. "Eén seizoen in de Formule 4 kost 180 duizend euro, maar ik denk dat, als je kampioen wilt worden, je 3 ton nodig hebt", zegt Ram Jagesar, de vader van Leroy. Hij is hard op zoek naar sponsoren. "We hebben nog 2 ton nodig. Deze testdag is belangrijk. Er zijn wel bedrijven geïnteresseerd, maar ze willen toch eerst graag weten wat Leroy in zo'n Formule wagen kan voordat ze er een hoop geld in stoppen."
Droom
De zoektocht naar sponsoren laat Leroy over aan zijn vader. Hij zit met zijn hoofd al bij volgend seizoen, maar eerst wil hij nog naar het WK Karten in Italië. Om daar naartoe te mogen moet hij Nederlands kampioen worden. "Het WK zou een mooi afscheid zijn van het karten. Een mooie kans om te laten zien wat ik kan aan sponsoren." Na het WK zet hij zijn volgende stap in de autosport naar de Formule 4 om uiteindelijk het allerhoogste te bereiken. "De Formule 1 of het Duitse Tourwagen kampioenschap. In ieder naar de top. Dat zou mooi zijn", besluit Jagesar.