Duitser (15) met nepwapen jaagt strandbezoekers stuipen op het lijf

Duitser (15) met nepwapen jaagt strandbezoekers stuipen op het lijf
Duitser (15) met nepwapen jaagt strandbezoekers stuipen op het lijf © Omroep Zeeland
© oz
WESTKAPELLE - Aanslag
Bezoekers van het strand maken rond 18.00 uur melding bij de politie van de jongen. De melders zijn bang dat de jongen een aanslag wil plegen. De eerste agenten die reageren op de melding zien bij aankomst verschillende mensen zich verstoppen achter auto's.
Getrokken pistolen
Als de agenten de verdachte op het strand zien komen aanlopen, dwingen zij de jongen met getrokken pistolen op zijn knieën te gaan zitten. Een tweede man die met de jongen meeloopt, wordt ook gedwongen te knielen. Pas nadat de agenten het tweetal in de boeien heeft geslagen, wordt duidelijk dat het gaat om een nepvuurwapen en een jongen met het postuur van een volwassene.
Verjaardag
De jongen blijkt in Zeeland op vakantie te zijn met zijn moeder en haar partner. Beide volwassenen begrijpen volgens de politie niets van de commotie die de jongen heeft veroorzaakt. Zij verklaren aan de agenten dat de jongen het legerpak en nepwapen voor zijn verjaardag heeft gehad. Ook vertellen zij de agenten dat die spullen in Duitsland wel zijn toegestaan. Omdat zowel de moeder als haar partner van het spel van de jongen wist, worden beiden ook aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
In beslag genomen
In hun caravan vinden de agenten nog enkele niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De moeder en haar partner zijn inmiddels verhoord en weer vrijgelaten door de politie. De jongen zit nog vast en wordt vanmiddag door de politie gehoord.
Een van de agenten die op de melding reageerde, heeft zijn ervaringen op Facebook gepost. Daaruit blijkt dat een dergelijke melding hen niet in de koude kleren gaat zitten.