Zeeland wordt wakker: Geen Spelen, zonnetrein en manege

Zeeland wordt wakker: Geen Spelen, zonnetrein en manege
Zeeland wordt wakker: Geen Spelen, zonnetrein en manege © OZ
Anthony van Assche denkt dat hij geen uitnodiging krijgt voor de Spelen in Rio
Anthony van Assche denkt dat hij geen uitnodiging krijgt voor de Spelen in Rio © Orange Pictures

Geen Spelen

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De turner uit Sas van Gent is buiten de selectie van het herenteam gehouden. De Spelen beginnen op 5 augustus.
Zonnetrein West Zeeuws-Vlaanderen
Zonnetrein West Zeeuws-Vlaanderen © OZ
Zonnetrein
West Zeeuws-Vlaanderen heeft een eigen trein. Tussen Nieuwvliet en Breskens rijdt sinds zondag een treintje op zonne-energie. De trein rijdt tot september. Daarna wordt er gekeken of er een groot kustvervoersnetwerk moet komen waarbij meerdere treintjes langs de hele West Zeeuws-Vlaamse kust rijden.
Janny en Jan de Kroo begonnen in 1993 met hun manege
Janny en Jan de Kroo begonnen in 1993 met hun manege © OZ
Manege
Wat begon als een kleine, stoffige manege is uitgegroeid tot dé plaats op paardensportgebied in Zeeland. Manege De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland heeft de afgelopen jaren verschillende metamorfoses ondergaan en heeft zichzelf daarmee op de kaart gezet. Tegenwoordig heeft De Kroo een terrein met alles erop en eraan. Gevolg is dat er veel wedstrijden worden gehouden. Vooral het jaarlijkse Zeeland Outdoor International springt wat dat betreft in het oog.
Weer
Vandaag schijnt de zon geregeld en het blijft op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind is stevig en aan de kust krachtig, windkracht 6. Het wordt maximaal 22 graden.