Van Mierlo en Nijpjes winnen bij Zeeland Outdoor (video)

Van Mierlo en Nijpjes winnen bij Zeeland Outdoor (video)
Van Mierlo en Nijpjes winnen bij Zeeland Outdoor (video) © OZ
Zeeland-Outdoor-Online-ZNO160710LN

Terug van vakantie

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Van Mierlo scoorde ruim drie procent meer dan De Frel. Wijnanda van Brenk uit Egmond aan den Hoef legde met Urbanes beslag op de derde plaats (71%). Voor Van Mierlo kwam de zege als een verrassing, omdat haar paard net een vakantie achter de rug heeft. "Maar hij was gelijk weer in topvorm", straalde de winnares. 

De winnende Kür van Daniëlle van Mierlo bij Zeeland Outdoor dressage

Kur-Danielle-van-Mierlo-ZNO160710FJ
Goede organisatie
De winnares van het hoofdnummer van Zeeland Outdoor dressage is te spreken over de organisatie van het evenement. "Alles is super geregeld. Of je hier nu van de stallen gebruik maakt of één dag met je camper komt. Het wordt goed voor je verzorgd."

De reactie van winnares Daniëlle van Mierlo

Interview Van Mierlo
Grote verschillen
Bij de tweede plaats van de Zeeuws-Vlaamse Stephanie de Frel viel het grote verschil tussen de twee juryleden op. Van de ene jury kreeg de amazone een score van 74%, maar van de andere jury slechts 70.0875 %. Daardoor kwam ze uit op een percentage van 72.438. 

De Kür op muziek van Stephanie de Frel

Kur-Stephanie-de-Frel-ZNO160710RB

Lichte Tour

Bij de Kür op Muziek Lichte Tour was er een Zeeuwse winnaar. Jessica Nijpjes uit Oost-Souburg scoorde met haar paard Balorig Z een percentage van 70.500. Koosje Mulders uit Amsterdam werd tweede met haar paard Las Vegas. Danielle Keur uit Assendelft completeerde het podium.
De winnende Kür van Jessica Nijpjes bij Zeeland Outdoor dressage 
Kur-Jessica-Nijpjes-ZNO160710DI
Bijzonder
Voor Nijpjes was het om meerdere redenen bijzonder dat ze meer dan zeventig procent scoorde in de Lichte Tour en daarmee ze zege greep. "Dit is een paard waar ik een hele speciale band mee heb. We komen van heel ver. Het is echt wel een probleempaard geweest en het is bijzonder dat hij nu op dit niveau zo goed mee kan. Daarnaast was het mijn nieuwe Kür, dus dit was een dubbel mooi moment."

De reactie van winnares Jessica Nijpjes

Interview Jessica Nijpjes