Pokémon Go: ook Zeeuwen massaal naar buiten?

Pokémon Go: ook Zeeuwen massaal naar buiten?
Pokémon Go: ook Zeeuwen massaal naar buiten? © Omroep Zeeland
Pokémon Go maakt speelveld van Zeeland
Pokémon Go maakt speelveld van Zeeland © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Wat is Pokémon?
In de jaren '90 kwam Pokémon uit als spel voor de Game Boy. Als speler zocht je op een wereldkaart naar fictieve wezens, Pokémon genaamd, om ze te vangen. Sindsdien is Pokémon uitgegroeid tot één van de succesvolste games. Na het Game Boy spel werd er wereldwijd een animatieserie uitgezonden en verscheen er een kaartspel.

Eerste aflevering Pokémon Nederland

En wat is Pokémon Go?
Pokémon Go is een spel op je smartphone. In het spel kruip je zelf in de huid van Pokémontrainer en is het de bedoeling dat je alle 150 Pokémon figuren vangt. Dat klinkt simpeler dan het is: je speelt het spel namelijk niet thuis vanaf de bank, maar je moet als speler zelf de straat op. In het spel zie je een kaart met plekken waar de Pokémon verstopt zitten. De ene Pokémon is zeldzamer dan de andere, waardoor je naar plekken gaat waar je normaal misschien niet snel komt.

Pokémon Go trailer

Waar in Zeeland?
Als je het spel speelt, kun je dus op allerlei plekken in Zeeland Pokémon tegenkomen. Bijvoorbeeld in duinen:

— kellthulu (@dreamachineries)
">
Of in de trein:

— Rowan Soolsma (@RSoolsma)
">
In Middelburg schijnt zelfs een rattenprobleem te zijn:

— Copper (@coppersaurus)
">
Wat kun je nog meer met het spel?
Het draait in Pokémon Go niet alleen om Pokémon te vangen. Spelers kunnen op plekken die in het spel 'Pokéstop' of 'gym' heten, items krijgen of tegen elkaar vechten. Dit zijn vaak openbare plekken en monumenten. Deze vlogger zoekt in Zierikzee naar Pokéstops en gyms.

Vlogger speelt Pokémon in Zierikzee

Mensen voor je deur
Het spel voor de smartphone lijkt onschuldig: mensen blijven niet thuis op de bank zitten, maar maken wandelingen om 'in het echte leven' Pokémon te zoeken. Toch zorgen de gamers soms ook voor overlast. Zo is het huis van een man in Massachusetts aangemerkt als gym. De Amerikaan woont in een voormalige kerk, waardoor het spel het als openbare locatie ziet. Al meer dan vijftig mensen hebben zijn huis bezocht

— Boon Sheridan (@boonerang)
">

— Boon Sheridan (@boonerang)
">

Pokémon in politiebureau

De Amsterdamse politie waarschuwt op Facebook voor het spel. In Australië en Amerika waren er incidenten omdat bepaalde Pokémon alleen in politiebureaus te vinden waren. De politie zegt dat 'iedereen natuurlijk welkom is in een politiebureau', maar dat de politie ook 'mensen wil helpen zonder afleiding.' Ook criminelen proberen met het spel hun slag te slaan. In Tilburg zijn Pokémon Go-spelers beroofd van hun telefoon en geld

Wanneer komt Pokémon Go uit?
Gek genoeg is Pokémon Go nog niet officieel uitgebracht in Nederland. Toch is het spel vrij makkelijk te downloaden op Android. Om het spel op je iPhone te spelen, moet je iets meer moeite doen. Sinds het spel vorige week uitkwam in de Verenigde Staten is het zo vaak gespeeld dat servers overbelast raakten. De kans is groot dat het spel over een paar dagen meer actieve gebruikers heeft dan Twitter.

— Google Nederland (@GoogleNL)
">

Dus wie weet zien we dit soort taferelen straks ook op plekken in Zeeland?

— Jonathan Perez (@IGIhosT)
">

Gevangen?
Zelf een Pokémon gevangen in Zeeland? Deel jouw foto met ons op Facebook.