Zeeland wordt wakker: varkenskoppen, azc en splitsing

Zeeland wordt wakker: varkenskoppen, azc en splitsing
Zeeland wordt wakker: varkenskoppen, azc en splitsing © OZ
Varkenskoppen
Varkenskoppen © OZ

Protest

OOST-SOUBURG - Op het terrein bij 's-Gravenpolder waar de gemeente een asielzoekerscentrum wil vestigen werden gisteren varkenskoppen gevonden door voorbijgangers. Ze zijn er waarschijnlijk uit protest neergelegd, zegt deze inwoner van 's-Gravenpolder.
BUL reactie boer 's-Gravenpolder
Protestbord 's-Gravenpolder
Protestbord 's-Gravenpolder © OZ

Handtekeningen

De Stichting DirectBetrokkene gaat vandaag meer dan 1500 handtekeningen aanbieden aan het college van B&W van de gemeente Borsele. Tegen de komst van een azc in 's-Gravenpolder. Woordvoerder Louis de Korne van de stichting DirectBetrokkene zegt te weten waarom mensen tegen de komst van het azc zijn.
BUL stichting directbetrokkene
© Omroep Zeeland

Splitsing

De aandeelhouders van DELTA zijn gisteren akkoord gegaan met de splitsing van het bedrijf. Dat deden ze tijdens een openbare aandeelhoudersvergadering. Alle 13 Zeeuwse gemeenten zijn aandeelhouder van energiebedrijf DELTA. Alleen de gemeente Vlissingen heeft tegen gestemd. 
Auto van de weg Oesterdam
Auto van de weg Oesterdam © HV Zeeland

Van de weg

Een automobilist is gisteravond van de weg geraakt bij de Oesterdam tussen Rilland en Tholen. Daarbij is nogal wat schade aangericht. De auto schampte langs meerdere geparkeerde auto's en raakte ook nog een voetganger. Hij is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Het weer
Vanochtend vallen er enkele buien met lokaal ook een klap onweer. Vanmiddag maken de buien plaats voor brede opklaringen. Dan wordt het 19 graden bij een meest matige zuidwestelijke wind.