Zeeland Parade trekt veel volk (video)

Zeeland Parade trekt veel volk (video)
Zeeland Parade trekt veel volk (video) © OZ
Zeeland parade

Heel Zeeland

THOLEN - Aan de zogenoemde Zeeland Parade doen deelnemers uit de hele provincie mee. Zo zijn er tractoren te zien van het Trekkersmuseum in 's-Gravenpolder, wagens in de vorm van vissersboten, rijdende strandhuisjes, brandweer, Zeeuwse folkloregroepen, een schapendrijver en veteranen in voertuigen van het bevrijdingsmuseum Zeeland.
Muziek
Daarnaast zijn er optredens van internationaal bekende muziek- en showkorpsen, waaronder drumfanfare Deltaband uit Vlissingen, en er is straattheater. De parade moet Tholen en Zeeland op de kaart zetten, vertelde voorzitter William van Leeuwen in een eerder interview. 
Grote parade moet Tholen op de kaart zetten

Tholen 650 jaar
Tholen kreeg 650 jaar geleden, op 7 december 1366, officieel stadsrechten. Om dat te vieren, organiseert de Stichting Tholen 650 jaar dit jaar tal van activiteiten en evenementen. Zo maakten Thoolse basisschoolkinderen eerdere deze maand samen met ouderen in verzorgingstehuis Ten Anker de langste slinger van Nederland. 
Tholen heeft de langste...

Artiestenavond
Daarnaast staan er nog evenementen op de rol als een nostalgische dag in september, een talentenshow in oktober en een lampionnenoptocht in november. Het feestjaar wordt op 17 december afgesloten met een Artiestenavond.

Zeeland Parade op tv
Maandag zendt Omroep Zeeland een sfeerverslag uit van de Zeeland Parade in het programma ´Evenement van de Week´. Maandagmiddag is de uitzending ook online te zien.