Krulbollers IJzendijke zien toekomst weer zonnig in

Krulbollers IJzendijke zien toekomst weer zonnig in
Krulbollers IJzendijke zien toekomst weer zonnig in © Omroep Zeeland
Krulbol IJzendijke

Sfeer

IJZENDIJKE - De sfeer is goed op de club en dat blijkt ook uit de vrolijke gezichten op de bolbaan. Sjaak Ekkebus, die al 37 jaar lid is, onderschrijft dat: "Het zijn toch je contacten. Je bolt eens een spelletje en je praat eens een spelletje." Ook hij is blij dat de problemen rond de stelende penningmeester achter hen liggen.

Fraude

De fraude kwam begin 2010 aan het licht toen de nieuwe voorzitter de administratie liet controleren. Toen bleek dat de penningmeester 164.000 euro heeft verduisterd. Hij moest een schadevergoeding betalen en kreeg een werkstraf.
© Omroep Zeeland

Toekomst

Nu het krulbollen tot immaterieel cultureel erfgoed is benoemd van Nederland, ziet de toekomst van de vereniging er zonniger uit dan ooit. Wel ligt er volgens secretaris Andy de Schipper een opdracht klaar. Ze moeten de jeugd meer in de sport interesseren, want de club is erg vergrijsd. Ekkebus onderschrijft dat en is nuchter. Als er volgens hem geen nieuwe aanwas komt de komende jaren, dan loopt het ledenaantal terug. 

Mauritstoernooi

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli wordt het Mauritstoernooi gehouden bij de krulbollers in IJzendijke. De club hoopt daarmee ook de jeugd voor het krulbollen te winnen.