Mariniers redden gijzelaars in Brouwershaven (video)

Mariniers redden gijzelaars in Brouwershaven (video)
Mariniers redden gijzelaars in Brouwershaven (video) © OZ
Training mariniers Brouwershaven
BROUWERSHAVEN - Certificeringsoefening
De oefeningen worden speciaal gehouden voor het Korps Mariniers. Het gaat om de manschappen van de 1e Marine Combat Group. Ze trainen tot en met 15 juli zowel op zee als op land. Na deze oefeningen worden ze, zoals dat heet, gecertificeerd. Vanaf dat moment kunnen ze ook daadwerkelijk worden uitgezonden. De oefeningen heten daarom ook wel samengevat de certificeringsoefening.
Gijzeling
Tijdens deze dagen worden verschillende situaties nagebootst. Zo wordt er deze week nog een gijzelingsoefening gehouden waarbij de mariniers samenwerken met de Maritime Special Operations Forces. Dat is een speciale eenheid die ingezet wordt bij heftige situaties. Op deze manier kunnen de mannen en vrouwen van de 1e Marine Combat Group laten zien dat ze klaar zijn om uitgezonden te worden.
Oefening mariniers
Oefening mariniers © OZ
Zeeland
De mariniers en militairen oefenen niet zomaar in Brouwershaven. Volgens hen is Zeeland namelijk een geschikte provincie omdat de disciplines zee en land heel makkelijk tijdens oefeningen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. En daar komt bij dat vanaf 2021 het Korps Mariniers gaat verhuizen naar de nieuwe kazerne in Vlissingen.
ITEM oefening mariniers