VC Vlissingen denkt nog na over doelstelling (video)

VC Vlissingen denkt nog na over doelstelling (video)
VC Vlissingen denkt nog na over doelstelling (video) © OZ
Training-Vlissingen-ZNO160712QD
VLISSINGEN - Een maand
Precies een maand geleden speelde VC Vlissingen zich via de nacompetitie veilig in de hoofdklasse terwijl voorafgaand aan het seizoen promotie naar de topklasse als doel was gesteld. Middenvelder Salim Ben Sellam wil ook komend seizoen voor het hoogste gaan. "Dat moet je altijd willen, dus nu ook. Eén ding is zeker: we willen niet twee of drie jaar achter elkaar zo'n seizoen als we nu gehad hebben. Ik denk dat we een goede selectie hebben, waar we een eind mee kunnen komen."

Interview met Salim Ben Sellam

Interview-Salim-Ben-Sellam-ZNO160712SI
Betere selectie
Trainer Ruud Pennings wil nog geen doelstelling uitspreken. Hij wil samen met zijn spelers gaan bepalen wat de doelen worden. "Je kunt als trainer en als club een hoop willen, maar de spelers moeten het doen. Ik wil eerst wel eens van hen horen hoe ze het komende seizoen voor zich zien." Pennings denkt wel dat hij een sterkere selectie heeft dan afgelopen seizoen. "De jongens die zijn vertrokken waren, op topscorer Josimar Pattinama na, vaak bankzitters bij ons. Ik denk dat we zeker in de breedte sterker zijn geworden."

Interview met trainer Ruud Pennings

Interview-Ruud-Pennings-ZNO160712NA
Nyemb afwezig
Een aantal spelers ontbrak nog bij de eerste training van het seizoen 2016/2017. Vaste waarden als Khalid El Hattach, Saïd Bouzambou, Quincy Gooding en Hoessein Bouzambou genieten nog van een vakantie. De van Kloetinge overgenomen spits Yves Nyemb, die Josimar Pattinama moet doen vergeten, was er ook nog niet. De andere zes nieuwelingen stonden wel op het veld. Dat zijn Renzo Roemeratoe (Hoek), doelman Yoeri Nijsse (GOES),  de broers Roniël en Rodrian Uranie (beide GPC Vlissingen), Dangelo Martien (VC Vlissingen zaterdag) en Jarreau Manuhuwa van Zeelandia Middelburg. Die laatste heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. "Ik was wel toe aan een stap hoger", zegt Manuhuwa. "Het zal even wennen zijn, maar ik heb er zin in."

Interview met nieuweling Jarreau Manuhuwa

Interview-Jarreau-Manuhuwa-ZNO160712XC
Blessure
Voor Roycel James verliep de eerste training niet zoals hij had gehoopt. De verdediger viel uit met een knieblessure. 
Roycel James liep bij de eerste training een knieblessure op
Roycel James liep bij de eerste training een knieblessure op © OZ