Zeeland wordt wakker: drenkeling, kerncentrale en Pokémon

Zeeland wordt wakker: drenkeling, kerncentrale en Pokémon
Zeeland wordt wakker: drenkeling, kerncentrale en Pokémon © OZ
Traumahelikopter naar Noordwelle na val van trap
Traumahelikopter naar Noordwelle na val van trap © HVZ

Drenkeling

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft gisteravond het lichaam geborgen van een drenkeling die te water was geraakt in Scherpenisse. Dat gebeurde bij de Gorishoeksedijk. Meerdere hulpdiensten gingen ter plaatse na een melding, waaronder een traumahelikopter, ambulance en brandweer. 
De drie Zeeuwse kamerleden Albert de Vries (PvdA), Joyce Vermue (PvdA) en André Bosman (VVD)
De drie Zeeuwse kamerleden Albert de Vries (PvdA), Joyce Vermue (PvdA) en André Bosman (VVD) © OZ

Kerncentrale

Minister Kamp van Economische Zaken wil Zeeland toch helpen met de kerncentrale. Dat zeggen de drie Zeeuwse Tweede Kamerleden. Tot nu toe lijkt het kabinet weinig geld over te hebben voor Zeeland, dat worstelt met een veel te dure kerncentrale. Maar achter de schermen is minister Kamp er druk mee bezig, zegt VVD-Tweede Kamerlid André Bosman uit Middelburg.
BUL Debat Balkenende 1
Pokémon Go maakt speelveld van Zeeland
Pokémon Go maakt speelveld van Zeeland © Omroep Zeeland

Onveilige situaties

Het nieuwe Pokémon-spel zorgt voor onveilige situaties op straat. Jongeren die starend op het beeldscherm van hun telefoon over straat lopen of fietsen. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat beklaagt zich erover op Twitter dat hij meerdere van zulke Pokémon-jagers heeft moeten wegsturen van een rotonde op de N57. Ook wijkagenten constateren gevaarlijke situaties.
Gemeentehuis Sluis
Gemeentehuis Sluis © OZ

Motie van wantrouwen

De coalitie in Sluis gaat verder zonder D66. De drie andere collegepartijen - CDA, Nieuw Gemeentebelang en VVD - hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen D66-wethouder Albert de Bruijn. Die werd door een ruime meerderheid in de raad aangenomen. Volgens de indieners van de motie is een goede samenwerking met D66 en De Bruijn niet meer mogelijk. De verhoudingen zijn daarvoor volgens hen te slecht. Wethouder De Bruijn ziet het zelf anders. 
BUL wethouder Sluis
Het weer
Vanochtend vallen er enkele buien, vanmiddag wordt het vanuit het westen droog en komt de zon beter te voorschijn. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Het is fris met 18 graden.