Zeeland wordt wakker: Rio, mariniers en musical

Zeeland wordt wakker: Rio, mariniers en musical
Zeeland wordt wakker: Rio, mariniers en musical © OZ
Olympische ploeg wordt uitgezwaaid in Scheveningen
Olympische ploeg wordt uitgezwaaid in Scheveningen © OZ

Rio

OOST-SOUBURG - Maar twee Zeeuwse sporters houden deze zomer de eer vand de provincie hoog in Rio de Janneiro: dressuurruiter Hans-Peter Minderhoud uit Westkapelle tijdens de Olympische en roeier Corné de Koning uit Goes tijdens de Paralympische Spelen. Hoewel voor Minderhoud de deelname nog niet officieel is vastgelegd waren beiden aanwezig bij de presentatie van Team NL in Scheveningen. De verwachtingen zijn hoog gespannen
Mariniers badstrand
Mariniers badstrand © OZ

Mariniers

Op het Badstrand in Vlissingen zijn de hele nacht mariniers in touw geweest. Ze deden mee aan een grote oefening die wegens weersomstandigheden op het laatste nippertje werd verplaatst van de Brouwersdam naar Vlissingen. 
© OZ

Musical

De vereniging Musical-Vrienden uit Goes die een aardige opstap is gebleken naar professionele gezelschappen viert het 10-jarig bestaan met uitvoeringen van de beroemde musical 'Moulin Rouge'. Nog tot en met zaterdag te zien in De Mythe in Goes.
Weer
Vandaag worden opklaringen door wolkenvelden afgewisseld. Vooral later vanmiddag en vanavond is er meer ruimte voor de zon. Verder is eerst een enkele bui mogelijk, staat er een matige noordwestenwind en wordt het vanmiddag 18 tot 19 graden.