Juzt wil aantal incidenten Vliethoeve zo snel mogelijk terugbrengen

Juzt wil aantal incidenten Vliethoeve zo snel mogelijk terugbrengen
Juzt wil aantal incidenten Vliethoeve zo snel mogelijk terugbrengen © Omroep zeeland
© Omroep Zeeland
BREDA - Incidenten
Personeelsleden van jeugdinstelling De Vliethoeve in Kortgene hebben in een in brandbrief laten weten dat ze zich grote zorgen maken over de veiligheid van henzelf en de jongeren die worden opgevangen in De Vliethoeve, een gesloten instelling. Ook de dorpsraad van Kortgene heeft aan de bel getrokken over het toenemende aantal incidenten in het dorp. Zo waren de jongeren van de Vliethoeve afgelopen maanden betrokken bij diefstal, inbraak, vernieling en intimidatie. 
Oplossing
Volgens bestuurder Erwin Höppener van Juzt wordt er hard gewerkt aan een oplossing. "We steken de afgelopen weken veel tijd en energie in training en coaching van de werknemers", zegt Höppener. "Door reorganisaties hebben we meer verloop onder het personeel dan mij lief is, en dat helpt niet. Maar ik ben wel trots op de inzet van onze mensen." 

Emotioneel

Een medewerker van De Vliethoeve heeft Omroep Zeeland na het gesprek laten weten: "Het was een emotionele bijeenkomst. De Raad van Bestuur gaf aan de brandbrief van het personeel liever zelf op de mat te hebben gehad, dan dat deze naar de burgemeester was gestuurd. Maar wij zijn tevreden met die zet, ze hebben genoeg signalen gehad en die niet voldoende opgepakt. Er is beloofd om transparanter te communiceren in de toekomst."
Communicatie
Höppener zegt in gesprek te blijven met bijvoorbeeld de dorpsraad en het gemeentebestuur. "Gisteravond heb ik nog contact gehad met de burgemeester, we hebben een zeer open communicatie. We gaan er samen alles aan doen om de situatie te verbeteren."