Op ziekenhuisbezoek? Eerst handen ontsmetten! (video)

Op ziekenhuisbezoek? Eerst handen ontsmetten! (video)
Op ziekenhuisbezoek? Eerst handen ontsmetten! (video) © oz
Strijd tegen bacterie online 1

Infecties

GOES - Het ziekenhuis heeft de hygiënemaatregelen aangescherpt om de kans op infecties verder te verkleinen. "Verzwakte patiënten hebben een grotere kans op infecties en daarom willen we dat de handen zo schoon mogelijk zijn", zegt deskundige infectiepreventie Machteld Ducrot van ziekenhuis ADRZ. In Nederlandse ziekenhuizen loopt een op de tien patiënten een infectie op. Machteld Ducrot: "Alle handen dragen bij aan een schoner ziekenhuis."
© oz
Bacteriën verspreiden snel
Ieder mens draagt bacteriën bij zich. Via handen, trapleuningen, deurklinken en liftknopjes kunnen bacteriën zich snel verspreiden. In een ziekenhuis, waar veel zieke patiënten verblijven, zijn er ook nog eens meer bacteriën. Ook al wordt er continu schoongemaakt, deuren, leuningen en andere oppervlaktes zijn door aanrakingen snel weer verontreinigd. Bezoekers kunnen bacteriën van de ene zieke patiënt naar de andere overbrengen. 
Lipdub
Voor medisch personeel is goede hygiëne een kwestie van continue waakzaamheid. Herhaaldelijk wordt dit onder de aandacht gebracht. Het personeel van de operatiekamers bedacht een ludieke manier - een lipdub voor collega's:
Strijd tegen bacterie lipdub