Geen vogelnestje of hoepel meer voor 89-jarige turnlerares (video)

Geen vogelnestje of hoepel meer voor 89-jarige turnlerares (video)
Geen vogelnestje of hoepel meer voor 89-jarige turnlerares (video)
89-jarige turnster neemt afscheid

Leraar

GOES - De Koning begon als turnleraar. "Ik had mijn papieren gehaald en ben les gaan geven. Na enige tijd kwamen er ook groepen jazzgymnastiek en die ben ik ook les gaan geven." Op haar 65ste wilde ze eigenlijk met die gymnastiekgroepen stoppen, maar een aantal dames hield haar tegen. "Niet doen, dan beland je in een zwart gat zeiden ze. Daarom hield ik nog een paar groepen aan. Dan ben je ineens 89 en sta je nog steeds les te geven", zegt ze lachend. 
Tijd
Maar nu is het dan echt tijd om te stoppen. "Met mijn gezondheid gaat het allemaal nog goed, maar er komt een tijd dat je denkt: 'Nu is het genoeg'. Je bent toch in de weer om de les voor te bereiden en je moet er elke week natuurlijk zijn. Je kan niet een keer zeggen dat je geen zin hebt en niet komt."
© OZ

Opvolger

De vijftien dames die les volgen bij De Koning hoeven niet te treuren. De les wordt overgenomen door één of twee anderen. "Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We kennen elkaar allemaal al jaren. Voor Suus is het nu tijd om te stoppen. Ontzettend jammer, maar dat snappen we heel goed", zegt Jacomien van de Kerk.