'Een hete aardappel die tonnen geld kostte' (video)

'Een hete aardappel die tonnen geld kostte' (video)
'Een hete aardappel die tonnen geld kostte' (video) © Omroep Zeeland
Pim Kraan
Pim Kraan © Omroep Zeeland
VLISSINGEN - Grote mond
Kraan was voorzitter in het tweede seizoen toen de club als VCV Zeeland door het leven ging. "Ik had in het eerste jaar een grote mond gehad en wilde wel helpen. Toen ben ik voorzitter geworden", aldus Kraan, die nu gemeenteraadslid is in de gemeente Vlissingen voor POV (Progressief Ondernemend Vlissingen). Volgens Kraan was de financiële situatie al bij de start van het profavontuur zorgwekkend. Het werd er in het tweede seizoen niet beter op.

Pim Kraan: Wurgcontracten met spelers en sponsoren waren een groot probleem: 
Jubileum-Vlissingen-verleden-wurgcontracte-ZNO160714YC

Kans om te groeien

Kraan vindt het jammer dat het avontuur bij de profs slechts twee seizoenen duurde. "Als de financiën bij de start al op orde waren geweest en er een betere begeleiding vanuit de KNVB was geweest, waren er best kansen om te groeien."

Hectische tijd

Kraan kijkt terug op een hectische tijd. "Ik was geen goede voorzitter toen. Ik was er emotioneel teveel bij betrokken en heb er privé ook problemen mee gehad."

Voor Pim Kraan was het geen plezierige tijd:

Jubileum-Vlissingen-verleden-valse-start-ZNO160714HP

Hete aardappel

Het profavontuur in Vlissingen heeft volgens Kraan de gemeente enkele tonnen gekost. "Dat lag ook aan het onvermogen van het politieke bestuur toen. Er zijn blunders gemaakt. VC Vlissingen was als een hete aardappel, die door de ene wethouder naar de andere wethouder gegooid werd. Dat werd een strop van enkele tonnen."
Jubileum-Vlissingen-verleden-gemeente-ZNO160714VM