Zeeland wordt wakker: azc, samenwerking en rector

Zeeland wordt wakker: azc, samenwerking en rector
Zeeland wordt wakker: azc, samenwerking en rector © OZ
azc nee
azc nee © OZ

azc

OOST-SOUBURG - Het gemeentebestuur van Borsele heeft het besluit over opvang van 300 asielzoekers bij 's Gravenpolder uitgesteld tot december 2016. Dat is donderdagavond bekend geworden tijdens een raadsvergadering. Het besluit kreeg veel steun in de gemeenteraad. Een meerderheid gaf wel aan dat hiermee de opvang niet van tafel is.
Onderwijsmanifest
Onderwijsmanifest © OZ
Samenwerking
De kwaliteit van het Zeeuwse onderwijs kan komende jaren alleen op peil blijven door samenwerking. Zeeuwse onderwijsinstellingen zijn het erover eens dat ze door de dalende leerlingenaantal elkaar hard nodig hebben. Om allerlei ambities te realiseren doen ze ook een beroep op het bedrijfsleven en de Zeeuwse overheden. Dagelijks provinciebestuurder Harry van der Maas nam donderdag het Onderwijsmanifest in ontvangst waar dit allemaal in is uitgewerkt.
Marcel de Looff
Marcel de Looff © OZ

Rector

Rector Marcel de Looff uit Domburg moet na een jaar alweer weg bij de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. Volgens het College van Bestuur zijn er teveel 'verschillen van inzicht over het realiseren van veranderingen in het onderwijs en de onderwijsorganisatie'.

Lees ook:
Rector Pontes Pieter Zeeman al na jaar weg
Het weer
Hoewel het niet wolkeloos is, komt de zon vandaag goed uit de verf en het blijft overal in de provincie droog. Bij een matige westelijke wind wordt het vanmiddag 19 graden aan zee tot 21 graden in oost Zeeuws-Vlaanderen.