Hulst bindt strijd aan tegen drugsoverlast (video)

Hulst bindt strijd aan tegen drugsoverlast (video)
Hulst bindt strijd aan tegen drugsoverlast (video) © OZ
Grote drugscontrole in Hulst
HULST - Belgen
Op de toegangswegen van Hulst werden op twee plaatsen controles gehouden. Alle automobilisten moesten stoppen en hun papieren laten zien. Indien nodig werd er ook in de achterbak van auto's gekeken. Aan de controle werkten ook Belgische agenten mee. Nederlandse agenten hielpen op hun beurt mee bij een controle in België die gelijktijdig werd gehouden.
Drugs
Volgens burgemeester Jan-Frans Mulder is er al een tijdje sprake van overlast in het centrum op stapavonden. "In de horeca wordt geklaagd over drugsgebruik en drugs dealen, er komen groepen mensen naar Hulst die we eerst nooit zagen. Misschien wel uit omliggende steden en dorpen waar uitgaansgelegenheden gesloten zijn", zegt Mulder. "Ze moeten dus hun vertier en handel misschien wel op andere plaatsen zoeken, zoals nu in Hulst."

Aanhouding

De politie hield een persoon aan voor het bezit van harddrugs, waaronder amfetamine, heroïne en cocaïne. Vier personen hadden een gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich. De drugs zijn ingeleverd en vernietigd.

Bekeuringen

In totaal zijn er 300 voertuigen gecontroleerd en zo'n 80 jongeren op indrinken. Daarbij werden verschillende bekeuringen uitgeschreven voor onder meer defecte verlichting, rijden onder invloed, geen geldig rijbewijs kunnen tonen, niet handsfree bellen en geen fietsverlichting hebben.
gezamenlijke controle in Hulst
gezamenlijke controle in Hulst © OZ
Gezellig
De burgemeester wil het graag gezellig houden in Hulst. "We krijgen de laatste tijd klachten van bewoners van de binnenstad over vandalisme en geweldpleging. Daar hoorden we eerst helemaal niets over. We willen het graag gezellig houden en vandaar deze controles om te laten zien dat het ons menens is. Overlast door stappers en door drugs willen we niet in Hulst."