Hoek start voorbereiding: 'We willen promoveren' (video)

Hoek start voorbereiding: 'We willen promoveren' (video)
Hoek start voorbereiding: 'We willen promoveren' (video) © OZ
De nieuwelingen van Hoek met vlnr: Leonardo, Douwe Zeegers, Armand Doka en Josimar Pattinama
De nieuwelingen van Hoek met vlnr: Leonardo, Douwe Zeegers, Armand Doka en Josimar Pattinama © OZ

Aanwinsten

HOEK - Met de nieuwelingen Josimar Pattinama, Armand Doka, Leonardo en Douwe Zeegers was de groep bijna volledig. Alleen aanvoerder Giovanni Siereveld ontbrak bij de eerste training. Hij was ziek. 
Training-Hoek-1-ZNO160716BU
Topklasse
Trainer Tant is duidelijk over de doelstelling. "Net als vorig jaar willen we terug naar de topklasse (heet vanaf dit seizoen de Derde Divisie, red). Of dat met een titel is of via de nacompetitie is, dat maakt niet uit."
Training-Hoek--interview-trainer-Jannes-Ta-ZNO160716JU
Buik
De afgelopen drie seizoenen was Guillaume Clinckemaillie erg belangrijk voor Hoek. Alle drie de seizoenen kroonde hij zich tot clubtopscorer. Toch begon voor hem de voorbereiding voor een seizoen nog nooit zo goed als vandaag. De reden: zeven kilo minder.
Training-Hoek--interview-Guillaume-Clincke-ZNO160716RD
Jongen uit de regio
Eén van de nieuwe spelers is Douwe Zeegers, die in Biervliet woont. Hij speelde onder meer voor JVOZ, Club Brugge, Cercle Brugge, Willem II en FC Dordrecht. Maar nu is hij terug in de regio en speler van Hoek. "Het was maar tien minuutjes met de auto. Dat is best wel fijn."
Training-Hoek--interview-Douwe-Zeegers-ZNO160716FP
Kunstgrasveld
Het nieuw aan te leggen kunstgrasveld zit in de afrondende fase. Het eerste strookje ligt op het veld, maar dinsdag volgt er nog een keuring voordat de rest van het kunstgroen kan worden aangelegd. De planning is dat woensdag de eerste stroken op het veld komen. Op zaterdag 30 juli moet het af zijn, want dan speelt Hoek op het kunstgrasveld een thuiswedstrijd tegen FC Knokke.
Voor meer oefenwedstrijden van Hoek en de andere Zeeuwse ploegen, bekijk dan onze speciale oefenwedstrijden-pagina.
Het eerste strookje kunstgras is gelegd op het hoofdveld van Hoek
Het eerste strookje kunstgras is gelegd op het hoofdveld van Hoek © OZ