Bewoners willen actie tegen drugsoverlast in straat (video)

Bewoners willen actie tegen drugsoverlast in straat (video)
Bewoners willen actie tegen drugsoverlast in straat (video) © OZ
drugsoverlast Aagje Dekenstraat

Praten

VLISSINGEN - De bewoners willen dat er een einde komt aan de overlast en hebben daarom alle leden van de gemeenteraad uitgenodigd om samen over oplossingen te praten. "Na al die jaren van communicatie met het stadhuis, na intensief overleg met twee burgemeesters en na drie en een half jaar samenwerking met meerdere ambtenaren, dit alles zonder duurzaam resultaat, moet er wat gebeuren", zegt Miedema.

Maatregelen

Miedema stelt drie maatregelen voor. Ten eerste moet het ingezetenencriterium worden opgeschort. Alle drugsproblemen hebben volgens hem hiermee te maken. ''Omdat niet-bewoners van Vlissingen toch hun drugs willen hebben wordt dat hier op straat verhandeld." Daarnaast stelt Miedema voor om de bijstandstrekkers, die de problemen mede veroorzaken, hard aan te pakken. En ten derde moet er wat hem betreft een veilige oversteekplaats komen in de straat, omdat er volgens de bewoners erg hard gereden wordt in de straat.

Ouderen

Volgens Miedema worden ouderen op straat overvallen, durven hulpverleners de straat niet meer in en krijgen de overlastveroorzakers het idee dat de straat van hen is. Hij vindt dat de gemeente en de politie moeten ingrijpen.