Zeeland wordt wakker: lastige klus, hygiëne en Olympische Spelen

Zeeland wordt wakker: lastige klus, hygiëne en Olympische Spelen
Zeeland wordt wakker: lastige klus, hygiëne en Olympische Spelen © OZ
Elie van Strien, sinds medio juli waarnemend directeur van de Veiligheidsregio Zeeland
Elie van Strien, sinds medio juli waarnemend directeur van de Veiligheidsregio Zeeland © OZ

Lastige klus

OOST-SOUBURG - Het vertrouwen herstellen bij de Veiligheidsregio Zeeland wordt een lastige klus. Dat zegt Elie van Strien die voorlopig als waarnemend directeur de plaats inneemt van Gerrie Ruijs die ziek thuis zit na beschuldigingen van machtsmisbruik, financieel wanbeleid en vriendjespolitiek.
BUL Elie van Strien
Uitgebrande auto
Uitgebrande auto © Politie Zeeland-West-Brabant

Uitgebrand

Bij Rilland zijn zondagochtend twee uitgebrande auto's gevonden. Ze waren achtergelaten in de schorren van de Westerschelde. Volgens de politie werden de auto's gestolen bij een bedrijf in Rilland, en zijn ze gebruikt om op en onder de dijk te crossen.
© oz

Hygiene

Wie naar de ziekenhuizen gaat van het ADRZ moet zijn handen vaker ontsmetten. D'r zijn meer pompjes neergezet met ontsmettingsmiddel, en aan bezoekers wordt gevraagd om die te gebruiken. Dat moet infecties voorkomen bij verzwakte patiënten.
Hans Peter Minderhoud
Hans Peter Minderhoud © FEI

Olympische Spelen

Het zat er al in, en nu is het officieel: dressuurruiter Hans-Peter Minderhoud uit Westkapelle gaat naar de Olympische Spelen. Met een zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap heeft hij zijn selectie definitief afgedwongen.

Weer

De zon schijnt volop en vanmiddag wordt het 24 graden aan zee tot 27 graden in het zuiden en oosten van Zeeuws-Vlaanderen. Er steekt een zwakke tot matige westnoordwestenwind op.