'Werken in het Midden-Oosten stond bovenaan mijn lijstje' (video)

'Werken in het Midden-Oosten stond bovenaan mijn lijstje' (video)
'Werken in het Midden-Oosten stond bovenaan mijn lijstje' (video) © OZ
Vertrek Arnd Thomas

Nieuwe baan

TERNEUZEN - Thomas was drie jaar directeur bij Dow in Terneuzen. "Binnen het bedrijf kijken we elke keer wat je ambities zijn. Dit kwam uiteindelijk op mijn pad en daar ben ik heel erg blij mee. Ik word verantwoordelijk voor de productie van goederen en diensten bij een bedrijf dat een samenwerking is tussen Dow Chemical en Petrochemical Industries of Kuwait."
Prachtig
Wonen en werken in het Midden-Oosten was een grote wens van de vertrekkend directeur. Hij vindt Koeweit een prachtig land, met heel vriendelijke mensen. En voor Thomas zeker niet onbelangrijk: met lekker eten. "Mensen die mij kennen weten dat ik van koken en lekker eten houd. Daar ben ik heel goed op mijn plek. Laatst was ik er weer om op zoek te gaan naar een appartement. Dat heb ik nu ook gevonden en de ligging is fantastisch!"
© OZ
Terugblik
Als hij terugkijkt op zijn korte tijd als directeur bij Dow komt een aantal dingen boven. Hij kijkt heel tevreden terug op het 50-jarig jubileum van het bedrijf. "We hadden een groot personeelsfeest en later nog een feest in Terneuzen voor iedereen. In november kwam koning Willem-Alexander nog naar Terneuzen om de veiligheidsafdeling van Europa te openen."

Rechtszaak

In 2014 kwam er een einde aan een jarenlange rechtszaak tegen het chemiebedrijf. Uiteindelijk is Dow veroordeeld voor het overtreden van een aantal veiligheids- en milieuvoorschriften tussen 2005 en 2008 en moest een boete van 1,8 miljoen euro betalen. "Het ging over een aantal jaren waarin ik geen directeur was, maar ik heb mij wel intensief beziggehouden met de zaak. Dat is nu verleden tijd. We kijken vooruit en sluiten dat hoofdstuk af en we blijven ervoor gaan om veilig en gezond te werken."

Koeweit

Volgende maand laat hij het Zeeuwse landschap dus achter. "De verhuisdozen worden gepakt. Ik ga ook nog met mijn vrouw en familie op vakantie. Vanaf daar vlieg ik dan door naar Koeweit."

Opvolger

Thomas was ook voorzitter van de Brabant-Zeeuwse werkgeversvereniging. De nieuwe voorzitter, Neldes Hovestad, neemt ook de functie van Dow-directeur over.