Schouwen-Duiveland wil stoppen met energiesubsidie scholen

Schouwen-Duiveland wil stoppen met energiesubsidie scholen
Schouwen-Duiveland wil stoppen met energiesubsidie scholen © OZ
Remake van film leerlingen Nisse
Remake van film leerlingen Nisse © oz

Slecht geïsoleerd

ZIERIKZEE - De subsidie voor de energierekening is niet verplicht, maar is ooit door de gemeente in het leven geroepen omdat veel oudere schoolgebouwen niet duurzaam waren. Zo zijn de gebouwen bijvoorbeeld slecht geïsoleerd.

Tegemoetkoming

Volgens de gemeente is de subsidie ooit begonnen als tegemoetkoming, maar is altijd duidelijk geweest dat het ook weer zou stoppen. Daar wordt nu al sinds 2012 over gepraat. De gemeente vindt dat de scholen tijd genoeg hebben gehad om zich op de subsidiestop voor te bereiden. Volgens De Keijzer kunnen de openbare scholen nog niet zonder. "Dan moet er bezuinigd worden. Dat zal waarschijnlijk geen banen kosten, maar we moeten wel op andere dingen gaan besparen."
Pragen
De gemeente wil de komende drie jaar de subsidie terugbrengen naar nul. De Keijzer hoopt dat de gemeente nog met de scholen gaat praten. "Nu zijn we nauwelijks bij dit plan betrokken." Hij hoopt samen een plan op te stellen zodat de scholen de klap kunnen opvangen.
De gemeenteraad neemt in september een beslissing over het afbouwen van de subsidie. Als het doorgaat, bespaart de gemeente jaarlijks 125.000 euro