Krotsubsidie: van krot naar goed bewoonbaar huis

Krotsubsidie: van krot naar goed bewoonbaar huis
Krotsubsidie: van krot naar goed bewoonbaar huis © oz
Woningen in Oost-Souburg
Woningen in Oost-Souburg © oz
ITEM krotsubsidie oost-souburg

Verkrotten

OOST-SOUBURG - Het gezin gaat de naastgelegen woning die aan het verkrotten is opknappen en samenvoegen bij de huidige woning. Ze beginnen daarmee half september en hopen, (met de kerst, volgens mevrouw Kramer), maar uiteindelijk over zo'n twee jaar het karwei te kunnen afronden (volgens meneer Kramer).

Te krap

Aanvankelijk wilde ze hun woning verkopen, omdat met hun drie kinderen de slaapruimtes boven te krap waren, maar dat lukte niet. De naastgelegen woning stond al twee jaar leeg en kwam op een gegeven moment te koop te staan. Voor de familie Kramer het moment om te kopen. Met de subsidie van de provincie (zo'n 25.000 euro) is het vervolgens mogelijk van de twee woningen een te maken.

Riante slaapkamers

De beide bovenverdiepingen worden samengetrokken waardoor er vier riante slaapkamers komen. In de oude woning komt een grote keuken met kookeiland, de keuken in de woning van de familie gaat weg en wordt een soort kinderspeelruimte. Ook de beide tuinen aan de achterkant van de woningen zijn samengetrokken.

PIW

De provincie wil een fijne woon- en leefomgeving voor alle Zeeuwen. Krotten en vervallen leegstaande panden passen niet in dat plaatje. Het straatbeeld verloedert daardoor en bovendien hebben krotten een negatieve invloed op de waarde van het omliggende vastgoed. Met het PIW helpt de provincie huizenbezitters een handje. Tot 1 april 2016 bestond de mogelijkheid voor het inzenden van subsidieaanvragen voor de vierde ronde Provinciale Impuls Wonen. In totaal zijn er 52 subsidieaanvragen ingediend, waarvan 26 projecten een subsidie ontvangen. Klik hier voor meer informatie.